Madplan uge 25

Mexicansk tærte

Denne tærte vil jeg anslå som lidt af en familieret, da den er ret børnevenlig, så er sikker på at det er noget for hele familien. Tærten består af et lag kødsauce smagt til med taco krydderier og et lag æggemasse.

TÆRTE MED CHEDDAR OG ‘KØDSAUCE’

Tit laver jeg mine tærter på en blomkålsbund, men I kan sagtens lave en helt almindelig tærtebund eller købe en færdiglavet, hvis I ikke bryder jeg om min blomkålsbund. Men jeg kan altså berette, at det smager ret godt – hvis jeg selv skal sige det.

Jeg har efterhånden en del mexicansk-inspireret opskrifter liggende på bloggen, da jeg generelt er ret vild med mexikansk mad. Kødfyldet/kødsaucen har jeg her smagt til med taco krydderi, I ved det brev man bruger når man steger kød til mexicanske pandekager eller tacos. Det er virkelig nemt, men I kan selvfølgelog sagtens bytte brevet ud med de ‘rigtige’ krydderier i stedet.

OPSKRIFT 4 port.

Ingredienser

Kødfyld

300g hakket oksekød

1 løg

2 fed hvidløg

1 revet gulerod

1/2 rød peberfrugt

3 spsk. taco krydderi

2 tsk. tomatpuré

2dl vand

 

Æggefyld

5 æg

100g cremefraiche eller mælk

50g hytteost

30g revet cheddar

 

Bund

500g blomkål

1 æg

130g fuldkornsmajsmel

1 tsk. salt

 

Fremgangmåde

  1. Start med at lave kødfyldet ved at hakke løg, hvidløg, riv guleroden på et rivejern og skær peberfrugt i mindre tern. Kom løg og hvidløg i en varm gryde med lidt olie. Lad det stege 5 minutter inden I kommer det hakket oksekød i gryden med lidt salt og peber.
  2. Lad kødet brune godt af, tilføj gulerod og peberfrugter og lad det stege nogle minutter. Tilføj derefter tomatpuré, taco krydderier og vand og lad det simre 10 minutter. Smag til og stil til siden.
  3. Blend blomkål meget fint. Sæt en gryde med vand og salt over. Når vandet koger, kommer I blomkålen i og lader det stå 2-3 minutter. Si vandet fra og sørg for at dræne alt vandet fra blomkålen. Kom eventuelt blomkålen i et viskestykke og klem.
  4. Kom blomkål i en skål sammen med æg, salt og fuldkornsmajsmel. I kan sagtens brugen en anden slags mel, jeg synes bare denne fungerer godt.
  5. Kom et stykke bagepapir i enten en tærteform eller en springform på 24 cm og kom dejen i. Sørg for at presse den rundt i hele formen og godt op langs kanten. Bag bunden i en 200 grader forvarm ovn i 10-12 minutter.
  6. Mens bunden bager, laver I æggemassen ved at piske æg, creme fraiche, hytteost, revet cheddar, salt og peber godt sammen.
  7. Når tærtebunden er bagt færdig, kommer I kødsaucen på bunden, hælder æggemassen over og topper med lidt ekstra revet cheddar. Bag tærten i en 200 grader forvarm ovn i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 25