Kærnemælkspandekager – Crepes

Pandekager er noget af det nemmeste at bikse sammen. Alle ingredienser røres godt sammen i en skål, stilles på køl i kort tid og steges på en varm pande. Hver pandekage skal ikke have meget mere end 1-2 minutter, så man kan hurtigt få lavet en stor stak pandekager.
TYNDE PANDEKAGER
Findes der nogen mennesker, som ikke bryder sig om pandekager? nej, det tror jeg ikke! Det er i hvert fald ikke nogen som jeg er støt på – og tror heller aldrig det kommer til at ske. Disse pandekager fungerer perfekt som en skøn dessert med en portion is og måske henkogt frugt, frisk frugt eller chokoladesauce, men de smager også forrygende med ‘bare’ sukker og syltetøj – en ren klassiker.
OPSKRIFT 8 stk.
Ingredienser
250g kærnemælk
50g mælk
2 æg
160g hvedemel
2 spsk. multisød eller sukker
15 dråber citronsaft
Knivspids kardemomme
Lidt vanilje
Fremgangsmåde
- Kom hvedemel i en skål og pisk kærnemælkeni melet lidt af gangen. På den måde undgår man klumper.
- Derefter tilføjer I æg og mælk og pisker godt igennem. Kom citronsaft, sukker, vanilje og kardemomme i dejen og stil den på køl i 20-30 minutter.
- Find en pande frem og kom lidt fedtstof på. Tilsæt pandekagedej, så der er nok til at dække panden og steg pandekagerne. De skal være helt tynde og fine. Bliv ved til I ikke har mere dej. I kan stable pandekagerne på en tallerken og komme et stykke stanniol og viskestykke over, så de holder sig varme.
- Server pandekagerne med præcis det I foretrækker.
Ingen kommentarer endnu