Madplan uge 41

Forloren hare

En nem og lækker gang forloren hare – dog med et nyere tvist, hvor de kogte kartofler er skiftet ud med ovnbagte, sovsen er byttet ud med dressing og bacon er blevet erstattet af serranoskinke.

FORLOREN HARE MED SERRANOSKINKE

Denne forloren hare har jeg fyldt med revet gulerod, løg og hvidløg. Derudover har jeg skiftet bacon ud med serranoskinke og serveret ovnbagte gulerødder og kartofler til, samt lidt kogte grøntsager. Enten kan I spise retten som den er, eller I kan lave en brun sovs til eller lave en dressing som tzatziki, haydari eller fetadip. Jeg er ret sikker på at alle ting fungerer ret godt til retten.

Retten kræver ikke meget arbejde, og farsen kan med fordel laves om morgenen. Så er det bare at forme farsen, ordne grøntsagerne, komme det hele i et fad og smide det i ovnen om aftenen. Nem og lækker aftensmad.

OPSKRIFT – 3 pers.

Ingredienser

500g hakket svinekød 3-7%

1 løg

2 fed hvidløg

1 æg

0,5 dl mælk

1 revet gulerod

2 spsk hvedemel eller havregryn

1 tsk. salt og lidt peber

3 skiver serranoskinke

7 kartofler

5 gulerødder

 

Fremgangsmåde

  1. Riv løg, hvidløg og gulerod på et rivejern og kom det i en skål sammen med det hakket kød, mælk, æg og mel. Rør det hele rigtig godt sammen og smag til med salt og peber.
  2. Form farsen til et brød og kom det i et stort fad. Dæk farsen med serranoskinke.
  3. Skær kartofler og de 5 gulerødder i store tern og kom dem rund i kanten af fadet. Hæld en smule olie, salt og peber på grøntsagerne.
  4. Bag ved 200 grader i ca. 35 minutter.
  5. Skær den forloren hare i skiver og server de bagte grøntsager sammen med kogte ærter og broccoli til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 41