Madplan uge 47

Poppede ris med dulce de luche, hasselnødder og chokolade

Hvem kan modstå en en lækker chokoladesnack med karamel? Jeg kan i hvert fald ikke. Denne skønne snack består af poppede ris, dulce de leche, ristet hasselnødder, et godt lag god chokolade og et strø salt – en fantastisk kombination.

KARAMEL, NØDDER OG CHOKOLADE

Kombinationen af det meget søde fra karamellen, det sprøde fra nødderne, den lidt bitre chokolade og salten fungerer upåklagelig godt sammen. Derudover består snacken jo af få ingredienser og tager ingen tid at lave. Jeg vælger altid at riste mine nødder i en 150 grader varm ovn i ca. 20 minutter, inden jeg bruger dem i madlavning, da de smager af så meget mere efter en tur i ovnen, men det behøver I ikke gøre.

OPSKRIFT 8-10 stk.

Ingredienser

20g poppet ris

60g Dulce de Leche

15g ristet hasselnødder

75g mørk chokolade

Lidt flage salt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at smeltet chokoladen i mikroovnen eller over et vandbad.
  2. Find et stykke bagepapir frem og spred de poppede ris derpå. Risene skal ligge tæt og gerne et par stykker ovenpå hinanden.
  3. Tilføj Dulce de leche ovenpå, hak de ristet hasselnødder og strø dem ovenpå karmallen. Top med den smeltet chokolade og lidt ekstra hasselnødder.
  4. Kom på køl en halv times tid til chokoladen er stivnet, knæk i mindre stykker og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 47