Hvid chokolade med cornflakes og hasselnødder

Luciaboller med marcipanremonce

Luciaboller eller Lussekatter som de hedder på ‘originalt sprog’, er et stykke svensk bagværk, som man ofte spiser til lucia. Disse har jeg fyldt med en lækker marcipanremonce.

LUSSEKATTER MED MARCIPAN

Jeg har efterhånden laves luciaboller et par gange, jeg plejer dog ikke at komme remonce i, men det havde jeg lyst til at prøve denne gang, og det bliver absolut ikke sidste gang. Den lækre remonce fyldt med marcipan og god vanilje fungerer upåklageligt til safranbagværket. I kan også vælge at droppe remoncen og ‘bare’ lave helt almindelige luciaboller.

Til disse lækre boller har jeg brugt safran, mest for farvens skyld, men har I ikke mulighed for at skaffe det, kan det sagtens undlades. I kan i stedet bruge gurkemeje, det gør også dejen flot gul.

OPSKRIFT 18-20 stk.

Ingredienser

8 strå safran

25g gær

1 æg

2,5 dl mælk

550g mel

90g stuetempereret smør

75g sukker

0,5 tsk. lidt salt

0,5 tsk kardemomme

1 tsk. god vaniljesukker eller pasta

1 spsk. sukker

 

Fyld

140g stuetempereret smør

115g sukker

2 tsk. god vaniljesukker

100g marcipan

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at mase safran med 1 spsk. sukker sammen og kom det i en stor skål. Varm 0,5 dl mælk, hæld det over safran/sukker massen og lad det stå i 20 min.
  2. Tilføj den resterende kolde mælk og gær til den nu lidt lune safranmælk og rør det sammen til gæren er opløst.
  3. Tilføj æg, salt, kardemomme, de 75g sukker, vanilje og mel. Ælt dejen godt sammen, gerne på en røremaskine, i 5-7 min.
  4. Tilføj den stuetempereret smør i små tern og rør det yderligere sammen i 5 minutter. Dejen skal være blank og skal kunne flyttes uden man får dej på fingrene.
  5. Lad dejen hæve tildækket 1 time.
  6. Lav imens fyldet ved at komme stuetempereret smør, revet marcipan, vanilje og sukker i en skål og rør det godt sammen.
  7. Kom dejen på bordet med lidt mel og rul den til et stort rektangel. Fordel fyldet på dele fladen, fold 1/3 del af dejen over sig selv, og derefter den anden 1/3 del over den første del. Rul dejen lidt ud med en kagerulle.
  8. Skær dejen i lange trimler og fold til et ‘s’. Rul den ene ende mod midten og derefter den anden ende også ind mod midten, så I har et s. Kom dem på en bageplade, lad dem hæve i 30-40 minuttter og bag ved 200 grader i ca. 12 min. Lad dem køle af og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid chokolade med cornflakes og hasselnødder