Julehavregrød med figenmasse

Koldhævet foccacia med flagesalt

Jeg elsker brød, og specielt brød med smør, det smager bare fantastisk. Foccacia er et af mine yndlingsbrød, da det både smager godt og samtidig er det utrolig nemt at bikse sammen. Så selv jer som ikke er så ferm i et køkken, I kan sagtens lave et lækkert foccacia.

KOLDHÆVET BRØD

Foccaciabrød kan spises året rundt. Det passer perfekt til både om sommeren, hvor den ofte står på grillmad, men det kan også spises til alverdens forretter, til bøf bearnaise, fiskeretter og meget andet. I får opskriften nu, tæt på nytår, da det passer perfekt til de fleste nytårsretter. Vi laver i hvert fald altid et par foccacia, som vi spiser til alle retterne, og i år skal vi både have fisk, suppe, steg og pisket brunet smør – alt sammen noget hvor foccacia passer perfekt til. Så her får I opskrift på mit nemme koldhævet foccaciabrød med flagesalt.

OPSKRIFT 1 stort brød

Ingredienser

5g gær

3 spsk. surdej (kan erstattes af yderligere 5g gær)

5 dl vand

750g hvedemel

1 stor tsk. salt

1 spsk olie

1 spsk. honning

 

Øvrigt

2-3 spsk. olie

1-2 spsk. flagesalt

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre vand og mel sammen og lad det stå tildækket 1 time på køkkenbordet.
  2. Efter 1 timer tilføjer I gær udblødt i 2 spsk vand, salt, honning, surdej og olie og lader dejen køre på køkkenmaskinen 10-15 minutter.
  3. Kom dejen ud på køkkenbordet og lad den slappe af i 30 minutter. Fold dejen sammen og kom den i et oliesmurt fad på ca 32×22 cm, dæk det til med film og et viskestykke og lad det stå på køkkenbordet en times tid. Stil derefter fadet på køl til næste dag.
  4. Næste dag tager I fadet ud af køleskabet, og lader det stå i minimum 1 time, gerne 2. Kom olie ovenpå dejen og tryk dybe huller med fingrene. Top med flagesalt og evt. lidt rosmarin.
  5. Bag brødet ved 220 grader i 20-25 minutter.
  6. Lad brødet køle lidt af på en rist og spis.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julehavregrød med figenmasse