Madplan uge 3

Flødekartofler

Flødekartofler består i al sin enkelthed af kartofler, som skæres i tynde skiver, løg, en god portion piskefløde og lidt salt og peber. En helt igennem fantastisk kombination.

KARTOFLER I PISKEFLØDE

Flødekartofler er en vaskeægte klassiker, som jeg forbinder med 90’erne, hvor man ofte fik det til skinke – gerne glaseret – eller med culottesteg. I disse flødekartofler har jeg tilføjet lidt løg i skiver, som jeg synes er lækrest, men jeg ved at nogen også tilføjer hvidløg eller paprika. Jeg foretrækker dog kun løg, salt og peber. Jeg kan også huske at jeg nogen gange fik det med mornaysauce i stedet for fløde eller halv af hver, jeg har dog ikke smagt det i mange år, men det er måske værd at prøve igen.

OPSKRIFT 4 pers.

Ingredienser

600g kartofler

1 stort løg

1dl mælk

4dl fløde

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i meget tynde skiver – enten med en skarp kniv eller med en mandolin.
  2. Pil løg og skær det i tynde halve ringe.
  3. Kom kartofler og løg i et fad og hæld mælk, fløde samt salt og peber over kartoflerne og vend det godt sammen.
  4. Bag kartoflerne ved 2o0 grader i ca. 1 time og 15-20 minutter. De skal have ret lang tid i ovnen, da fløden skal have mulighed for at sætte sig og tykne,

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 3