Cookies med mørk chokolade
Her får I opskriften på en yderst lækker portion cookies, som er fyldt med store stykker god mørk chokolade og som er bløde og chewy i midten. Lækker kombination.
CHEWY COOKIES MED CHOKOLADE
Cookies består af ganske få ingredienser, og det er tilmed ingredienser som mange af os i forvejen har i køkkenskabene, så det er nemt hurtigt at bikse en portion sammen. Jeg valgte i denne opskrift at bruge store stykker hakket mørk chokolade, men I kan sagtens bruge mælke- eller hvid chokolade i stedet – chokoladeknapper kan også bruges.
Jeg laver ofte en stor portion cookies, når jeg nu er i gang, og så fryser jeg dejen i små portioner, så er det bare at tage dem op af fryseren, komme dem på bagepapir og bage dem som ovenstående, de skal bare have 3-4 minutter mere.
OPSKRIFT 15 stk.
Ingredienser
125g sukker
130g farin
130g smør
1 æg
235g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk. vanilje
Lidt salt
125g hakket mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Tag smør ud af køleskabet en time inden I går i gang med at bage.
- Kom den stuetempereret smør i en skål og pisk det godt sammen med sukker og farin. Tilføj æg og pisk yderligere.
- Kom mel, bagepulver, vanilje, natron og lidt salt i skålen og rør det sammen. Hak chokoladen og vend det i dejen.
- Del dejen i 15 lige store stykker, kom dem på et fad og i køleskabet, helst et par timer, men gerne et døgn.
- Kom 5 cookies på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 180 grader i 10-12 minutter.
- Lad dem køle af på en rist og nyd.
Ingen kommentarer endnu