Kyllingeoverlår med soltørret tomater og spinat i en cremet sauce
Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling
Kyllingeoverlår er uden tvivl mit yndlings stykke på en kylling. Det er altid lækkert og saftigt og da der er et ben i stykket, så giver det en masse smag. Jeg har her brugt kyllingeoverlår fra Frijsenborg som ligger i en lækker flødesauce med spinat, svampe og soltørret tomater. Retten kan I enten vælge at servere præcis som den er eller I kan servere en godt stykke brød og en let salat til, mos eller ris.
Jeg valgte at bruge en madfløde med 4% fedt i til saucen, men I kan sagtens bruge en hvilken som helst madfløde eller piskefløde hvis I har lyst til det. Derudover kan I altid vælge at bytte en smule af kyllingefonden ud med lidt hvidvin.
OPSKRIFT (2-3 pers.)
Ingredienser
6 stk. kyllingeoverlår
2 løg
2 fed hvidløg
10 cherrytomater
6 svampe
60g soltørret tomater
3 håndfulde frisk spinat
1 håndfuld revet parmesanost
4 dl kyllingefond (evt. 1 dl hvidvin)
250ml madfløde 4% (kan sagtens være en hvilken som helst anden fløde)
0,5 tsk. eddike
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at krydre kyllingeoverlårene med salt og peber og steg dem med skinsiden nedad i lidt olie i 6-8 minutter, til skindet er blevet sprødt og har taget farve. Vend stykkerne og lad dem stege 5-7 minutter på den anden side.
- Kom de stegte kyllingelår i et fad og stil dem i en 200 grader forvarm ovn i 30 minutter.
- Skær svampe i tykke skiver, cherrytomater i både, soltørret tomater i tynde strimler, løg i tynde skiver og fintsnit hvidløgene.
- Fjern lidt af fedtet fra panden, der kan være kommet en del, og steg svampene i 4-5 minutter. Læg dem til siden og steg løgene ved middelvarme i 5 minutter. Tilføj hvidløg, de soltørret tomater samt de stegte svampe og lad det stege et par minutter.
- Kom kyllingefond, madfløde, eddike og cherrytomater på panden og lad det simre et par minutter.
- Riv parmesanen, kom det i saucen og smag til med salt og peber.
- Vend til sidst den friske spinat i saucen. Tag kyllingeoverlårene ud af ovnen og placer dem ovenpå saucen og server.
Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling
Ingen kommentarer endnu