Hvid rocky road med pistacie og tranebær

Julegrød med æble og hasselnødder

Julegrød toppet med kanelstegte æbler, ristet hasselnødder og lidt granatæble. Grød smager fantastisk og fungerer perfekt i de kolde vintermåneder. Det er bare en god og hyggelig måde at starte dagen på.

Så er I ligesom jeg vilde med grød, skulle I prøve denne julegrød smagt til med kanel og kardemomme. Ved egentlig ikke om man kan kalde den julegrød, for i princippet er risengrød jo den ultimative julegrød, så dette kalder vi julemorgenmadsgrød 🙂

OPSKRIFT 1 pers.

Ingredienser

50g grovvalsede havregryn

1 spsk. chiafrø

2,5 dl vand eller mælk (eller en blanding)

Lidt kardemomme

1 tsk. kanel

Et nips salt og eventuelt lidt sødemiddel

 

Topping

1/2 æble

0,5 tsk. kanel

5g fiber sirup eller honning

5g ristet hasselnødder

 

Fremgangsmåde

  1. Skær et halvt æble i tern, kom det på en pande med enten honning eller fiber sirup samt kanel.
  2. Lad æblerne stege 4-5 minutter ved middelvarme.
  3. Kom grovvalsede havregryn, chiafrø, vand eller mælk, kanel, et nips salt og kardemomme i en gryde og lad det simre 3-4 minutter ved middelvarme. Er I en sukkergris som jeg, så kan I tilføje lidt flydende sødemiddel nu.
  4. Kom grøden i en skål, top med æblerne og evt. lidt ristet hasselnødder og granatæble 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvid rocky road med pistacie og tranebær