Kanelsneglekage med remonce og vaniljecreme

Bønnedip med persille – nem og lækker dip

En nem og lækker bønnedip, som kan laves på ganske kort tid, specielt hvis man bruger bønner på dåse, men man kan sagtens bruge de tørre bønner, og som samtidig smager helt forrygende.

BØNNEDIP

For et par uger siden lavede jeg denne bønnedip som aftensnack. Den er god til at dyppe gulerødder i, hvilket jeg også gjorde, men den fungerer også perfekt som dyppelse/dip til aftensmaden. Derudover kan man også bruge den som smørelse i sandwiches eller lignende. Alt i alt noget som kan bruges i utallige opskrifter. Jeg har smagt min bønnedip til med hvidløg og persille, men det kan variere efter egne præferencer.

OPSKRIFT

Ingredienser

240g kogte hvide bønner (1 dåse)

2 spsk. light smøreost

2 spsk. fromage fraiche

1 tsk. koldpresset olie

Saften fra 1 halv citron

1 fedt hvidløg

1 håndfuld frisk persille

0,5 tsk. paprika

Knivspids tørret chili og lidt spidskommen

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Hvis man bruger tørret bønner skal de udblødes i 12 timer og efterfølgende koge i ca. 45 minutter. Ellers kan I sagtens bruge dem på dåse.
  2. Når bønnerne er blevet kolde, kommes de i en blender sammen med salt, peber, chili, spidskommen, paprika, citronsaft, persille, olie, fromage fraiche, smøreost og revet hvidløg.
  3. Alle ingredienserne blendes godt igennem, det tager lige lidt tid, og nogen gange skal der lige lidt ekstra fromage fraiche i. Det afhænger også af hvor tyk eller tynd man ønsker dippen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelsneglekage med remonce og vaniljecreme