Græske tacos med tzatziki og feta

Græske tacos med krydrede hakket oksekød, salat, agurk, cherrytomater, rødløg og ikke mindst en lækker tzatziki. En skøn kombination, som kan laves på ganske kort tid, og som smager helt forrygende.
GRÆSK ‘BURGER’
For et stykke tid siden florerede lignende taco burger opskrift på diverse sociale medier, denne, som består af bløde tortillas med oksekød, salat, syltet agurker samt burgerdressing, og jeg fik lyst til at videreudvikle på den ide. Derfor har jeg lavet lidt det sammen, denne gang er den bare græskinspireret. Kødet et krydrede med chili, hvidløg, og feta, og tacoerne er fyldt med tzatziki og blandet friske grøntsager.
OPSKRIFT 2 port.
Ingredienser
Tacos
4 små tortillapandekager
400g hakket oksekød
1 rødløg
2 fed hvidløg
50g feta
Salt og peber
Tzatziki
2 dl græsk yoghurt
1/2 agurk
1 fed hvidløg
Salt og peber
Øvrigt
1 romainsalat eller iceberg
8 cherrytomater
60g agurk
30g feta
Lidt rødløg
Fremgangsmåde
- Start med at lave tzatzikien ved at rive agurk og strø lidt salt på. Lad det stå i 5 minutter, dræn vandet fra den revet agurk og kom det i en skål. Tilføj revet hvidløg, græsk yoghurt samt salt og peber. Smag til og stil på køl.
- Skær løg, hvidløg og feta i små tern og rør det samme med det hakket oksekød samt salt og peber. Del i 4 og mas det ud på de 4 tortillas. Steg dem en efter en, først på kødsiden i 1-2 minutter, og derefter ét minut på den anden side.
- Skær salat i strimler, agurk og feta i tern, halver cherrytomaterne og skær rødløg i halve ringe.
- Fyld de stegte tortillas med salat, agurk, tomater, feta, rødløg og tzatziki. Nyd.
Ingen kommentarer endnu