Madplan uge 38

Kofta, tabouleh salat og tzatziki

Lækker velsmagende familieret bestående af krydrede koftaer, en skøn salat med friske agurker og tomater samt kogt couscous og ikke mindst tzatziki og naanbrød – et yderst lækkert måltid.

MAD TIL HELE FAMILIEN

Kofta er krydrede frikadeller som kommer fra Mellemøsten, dog er de, modsat danske frikadeller, formet lidt aflange og er sat på spyd. Salaten består af få ingredienser og er nem at gå til. Derudover kan man servere tzatziki og naanbrød til. I kan også vælge at bytte naanbrød ud med pitabrød, og komme både salat, kofta og tzatziki deri.

Dette er en skøn ret, som godt nok består af flere forskellige elementer, men som samtidig ikke kræver det vilde og kan laves på under en halv time.

OPSKRIFT 3 port.

Ingredienser

Kofta

450g hakket oksekød eller lammekød

1 løg

2 fed hvidløg

1 æg

1 tsk. spidskommen

1 spsk. paprika

1 revet gulerødder

70g revet squash

1 spsk. hakket persille

Lidt chiliflager, salt og peber

 

Taboulah salat

1,5 dl rå couscous

1 rødløg

10-12 cherrytomater

1/2 agurk

2 spsk persille

Citronsaft og salt

1 tsk. olie

 

Tzatziki

4 spsk. græsk yoghurt 2%

1 fed hvidløg

1/2 agurk

1 tsk. salt

1 tsk. tørret oregano

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave tzatziki, så den kan få lov til at trække smag. Riv agurk på et rivejern, vend det i lidt salt og lad det trække 10 minutter.
  2. Rør græsk yoghurt, revet hvidløg og oregano godt sammen.
  3. Dræn den revet agurk mellem hænderne og rør det i yoghurten. Smag til med salt, citron og peber.
  4. Lav salaten med at koge couscous efter anvisning, skyl det derefter under koldt vand og lad det køle ned.
  5. Skær rødløg i helt små tern, fintsnit persille, skær agurk og tomater i mindre tern og kom det hele i en skål sammen med den afkølet couscous.
  6. Kom citronsaft, olie og salt i skålen, rør det godt sammen og smag til.
  7. Lav kofta ved at rive løg, hvidløg, gulerod og squash på et rivejern og kom det i en skål sammen med det hakket kød, æg, spidskommen, paprika, chili, salt og peber.
  8. Hak persille meget fint, rør det sammen med de andre ingredienser og kom farsen på køl en halv times tid.
  9. Del farsen i 6 dele, form dem ovale og kom dem på hvert sit spyd. I kan også stege dem og komme dem på spyd bagefter.
  10. Find en pande frem, kom lidt olie på og steg koftaerne. Sørg for at vende dem, så de får farve på alle sider, de skal have en god stegeflade hele vejen rundt.
  11. Server med tzatziki, naanbrød og tabouleh salat og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 38