Madplan uge 1

Krydrede fiske bowl med korianderdressing

Fiske bowl med en masse friske grøntsager, frisk mango, syltet rødløg, krydrede spicy fisk og den lækreste korianderdressing. En nærende opskrift, som smager helt forrygende.

KORIANDER, MANGO OG SPICY FISK

Denne ret kan spises både til aftensmad, hvor fisken er lun, men den fungerer også godt kold til frokost dagen efter. Jeg ved godt at ikke alle mennesker bryder sig om koriander, det er en krydderurt som deler vandene, men jeg elsker koriander og denne dressing smager fantastisk. MEN kan I ikke lige koriander, kan det skiftes ud med 1-2 friske forårsløg.

Selvom retten består af mange forskellige elementer, som måske kræver lidt arbejde, så er det ikke svært og det er det hele værd, for retten smager SÅ godt.

OPSKRIFT 2 port.

Ingredienser

Fisk

300g mørksej

0,5 tsk. spidskommen

1 tsk. paprika

1 tsk. hvidløgspulver

Lidt salt, peber og limesaft

Evt. lidt chili

 

Mangosalat

100g frisk mango

1/2 lille rødløg

1 spsk. fintsnittet koriander (kan erstattes med forårsløg eller dild)

 

Korianderdressing

150g creme fraiche

50g avocado

1 håndfuld koriander (kan erstattes med forårsløg eller dild)

0,5 tsk. citronsaft

Salt og peber

 

Øvrigt

150g rå hvide ris

2 håndfulde rucola

1/3 agurk

6 cherrytomater

1/2 avocado

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at marinere fisken. Kom paprika, spidskommen, hvidløgspulver, salt, peber og limesaft i en skål og vend fisken deri. Stil den gerne på køl en times tid. Steg fisken på en varm pande, den skal have 1-2 minutter på hver side.
  2. Lav dressingen ved at komme creme fraiche, koriander, lime, avocado, salt og peber i en lille blender og blend det sammen.
  3. Kog risene efter anvisning.
  4. Lav mangosalaten med at skære mango i tern og rødløg og koriander snittes meget fint – vend det hele sammen.
  5. Skær agurk i tern, cherrytomater i halve både og avocadoen i tynde skiver. Lav evt. de syltet rødløg et par timer eller dagen før.
  6. Find et par skåle frem og fordel de kogte ris, tilføj rucola, den stegte fisk, mangosalat, syltet rødløg, agurk, tomater, avocado og korianderdressingen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 1