Madplan uge 8

Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat – et klassisk tilbehør til mange gamle danske retter. Friske skiver agurk, som ligger i en eddikelag, og som giver både et friskt og syrligt element til de lidt fede retter.

SYRLIGE AGURKESKIVER

Agurkesalat er et super enkelt element, som består af få ingredienser og kan laves på 5 minutter. Agurkerne skal minimum ligge i eddikelagen i 2 timer, men det smager også skøn efter 1 uge, bare sørg for at opbevar dem korrekt. Agurkesalat passer perfekt i eksempelvis gammeldags kyllingesteg, hakkebøffer, men det passer også perfekt ovenpå hotdogs og i burgere.

OPSKRIFT

Ingredienser

Halv agurk

1dl eddike

0,5 dl vand

0,5 dl sukker eller 1 tsk flydende sødemiddel

4 laurbær

10 peberkorn

 

Fremgangsmåde

  1. Kom eddike, vand, sukker, peberkorn og laurbærblade i en lille gryde og giv det et hurtig opkog, så sukkeret opløses.
  2. Imens skør i agurken i meget tynde skiver enten med en skarp kniv eller med et mandolinjern.
  3. Kom agurkeskiverne i en glas og hæld kagen over. Kom låg på og stil på køl i minimum nogle timer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 8