Agurkesalat
Hjemmelavet agurkesalat – et klassisk tilbehør til mange gamle danske retter. Friske skiver agurk, som ligger i en eddikelag, og som giver både et friskt og syrligt element til de lidt fede retter.
SYRLIGE AGURKESKIVER
Agurkesalat er et super enkelt element, som består af få ingredienser og kan laves på 5 minutter. Agurkerne skal minimum ligge i eddikelagen i 2 timer, men det smager også skøn efter 1 uge, bare sørg for at opbevar dem korrekt. Agurkesalat passer perfekt i eksempelvis gammeldags kyllingesteg, hakkebøffer, men det passer også perfekt ovenpå hotdogs og i burgere.
OPSKRIFT
Ingredienser
Halv agurk
1dl eddike
0,5 dl vand
0,5 dl sukker eller 1 tsk flydende sødemiddel
4 laurbær
10 peberkorn
Fremgangsmåde
- Kom eddike, vand, sukker, peberkorn og laurbærblade i en lille gryde og giv det et hurtig opkog, så sukkeret opløses.
- Imens skør i agurken i meget tynde skiver enten med en skarp kniv eller med et mandolinjern.
- Kom agurkeskiverne i en glas og hæld kagen over. Kom låg på og stil på køl i minimum nogle timer.
Ingen kommentarer endnu