Gryderet

Pizza på blomkålsbund

Blomkålspizza! Dette var en af de første sunde pizzaer jeg lavede, og synes faktisk den smager rigtig godt, og det er en fantastisk måde at få en en masse kål indenbords. Samtidig kan man jo fylde pizzaen med lige hvad man ønsker. Denne pizza er meget traditionel, da den er fyldt med revet ost, revet skinke samt lidt grøntsager bestående af squash, peberfrugt og tomater.

OPSKRIFT 1 stk.

Ingredienser

1 blomkålshoved

1 æg

2 spsk. husk

2 spsk. havregryn, fuldkorns majsmel eller lignende

0,5 tsk. salt

1,5 dl pizzasauce

150g revet mozzarella 13%

200g revet skinke

Lidt blandet grøntsager

 

Fremgangsmåde

  1. Blend blomkålen og hæld kogende vand over. Lad det trække 5 minutter og sørg efterfølgende for at dræne blomkål for alt væde.
  2. Bland blomkålen sammen med æg, salt, mel og husk – og lad dejen stå og trække 15 minutters.
  3. Flad dejen ud på et stykke bagepapir og bag den i ca. 20 minutter.
  4. Derefter tilføjes pizzasauce, revet ost, revet skinke samt lidt grøntsager som skiver af peberfrugt, svampe og squash.
  5. Kom pizzaen tilbage i den varme ovn og bag den ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og har fået lidt farve.

4 kommentarer

  • Mette

    Går det noget hvis man ikke har Husk?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Så skal du nok tilføje 2-4 spsk. havregryn eller en slags mel… Ellers tror jeg ikke det vil fungere.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

    Er pizzaen til en eller flere personer? Ser lækkert ud 👍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Tænker der sagtens kan være til 4 personer 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gryderet