Kanelkage lavet på kikærter

Helstegt kylling med friske urter og parmesan

Opskriften er lavet i samarbejde med Frijsenborg Herregårdskylling

Jeg er vild med helstegt kylling, og i betragtning af hvor mange gange om ugen jeg spiser kylling, så er det ikke så ofte jeg laver en hel kylling. Hvilket er lidt ærgerligt, da der er så meget smag i en hel kylling og det er utrolig lækkert. Denne gang har jeg ‘marineret’ en hel kylling med en blanding af friske urter og revet parmesan. Det er en lækker kombination og fungerer rigtig godt.

OPSKRIFT (3-4 pers.)

Ingredienser

1 hel kylling

1 spsk. olie

1 citron

2 fed hvidløg

20g revet parmesan

1 spsk. frisk timian

1 spsk. frisk persille

1 tsk. salt og lidt peber

 

Fremgangsmåde

  1. Lav en slags marinade som skal på og i kyllingen.
  2. Rør olie og saften fra en halv citron sammen, tilføj derefter fintsnittet frisk timian og persille, revet hvidløg, revet parmesan samt salt og peber.
  3. Vask og tør kyllingen. Kom en generøs sjat salt, 1 tsk. af marinaden ind i kyllingen samt den sidste halv citron. Kom kyllingen i et fad.
  4. Smør resten af marinaden rundt på kyllingen og slut af med lidt ekstra salt og revet parmesan.
  5. Kom kyllingen i en 200 grader forvarm ovn i ca. 75 minutter. Lad kyllingen trække 10 minutter på et spækbræt og parter den.

Til kyllingen kan I spise en salat eller gøre som jeg, og servere ovnbagte kartofler og bønner. Kartoflerne er skåret i både og blandet sammen med grønne bønner, dertil har jeg tilføjet lidt olie, salt og revet parmesan. Det hele fik 40 minutter ved 200 grader. Dertil serverede jeg en hurtig dressing lavet på creme fraiche, citronsaft, revet parmesan, salt, peber samt fintsnittet frisk persille og timian.

Sponsoreret af Frijsenborg Herregårdskylling

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kanelkage lavet på kikærter