Kaffe/kakaokugler

Julekage – marcipanbund med nougatmousse

Julen nærmer sig og det betyder julefrokoster for rigtig mange af os. Til disse julefrokoster slutter man ofte af med en lækker dessert, og her kunne man eksempelvis servere denne skønne kage.

MAZARINBUND MED NOUGATMOUSSE

Nougat og marcipan skriger bare jul, i hvert fald i min verden, og derfor har jeg kombineret disse 2 elementer i en lækker kage, som består af en marcipanbund med ristet mandler (kan byttes ud med brændte mandler), og som jeg har toppet med en cremet nougatmousse. Kagen er ret nem at gå til, den kan bikses sammen på ganske kort tid, smager helt fantastisk og den kan absolut kun anbefales.

Lignende kager: Cookiebund med karamel og chokolade ganache, toffifee tærte, mazarinkage med hvid chokolademousse og marcipanbund med karamel, krokant og chokolademousse.

OPSKRIFT 12 pers.

Ingredienser

Mazarinbund

150g marcipan

150g smør

150g sukker

3 æg

60g hvedemel

80g ristet mandler

 

Nougatmousse

6 blade husblas

1 dl mælk

300 g nougat

½ liter fløde

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste mandlerne i en 160 grader varm ovn i ca. 20 minutter – vend mandlerne undervejs. Lad dem efterfølgende køle af og hak dem.
  2. Gå i gang med mazarinbunden med at piske stuetempereret smør med sukker til en luftig masse. Tilføj revet marcipan.
  3. Pisk æggene i et ad gangen. Vend til sidst hvedemel og de hakket mandler deri.
  4. Kom dejen i en springform på 22 cm og bag kagen ved 180 grader i 25-30 minutter – tjek med en kniv. Lad kagen køle helt af.
  5. Kom kageplast rundt i kanten af formen og gå i gang med moussen.
  6. Kom husblas i koldt vand i 15 minutter. Skær nougat i små stykker og kom i en skål. Lun mælken til kogepunktet, tilføj de udblødte husblas og hæld det over nougaten.
  7. Lad det stå 1 minut og rør det efterfølgende sammen. Lad massen køle ned til fingervarmt.
  8. Pisk fløden til en let skum, den må endelig ikke få for meget. Kom 1/3 af flødeskummen i nougatmassen og rør det godt sammen. Kom nougatmassen tilbage til den resterende flødeskum og vend det forsigtigt sammen.
  9. Hæld moussen over bunden og stil på køl i minimum 4 timer – gerne til dagen efter.
  10. Tag kagen ud af formen, fjern kageplast, pynt kagen og server den. Velbekomme.

6 kommentarer

  • Anna Maria

    Lækker kage ❣️ kan den fryses ned ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Jeg har ikke prøvet, men det er jeg sikker på den sagtens kan 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina

    Hvor ser den lækker ud. Det ligner en kage, der skal prøves 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Tak for de søde ord. Den kan absolut anbefales – den smager skønt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Hvad har du pyntet kagen med?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • - Camilla Drabo

      Lidt af moussen har jeg kommet i små halvcirkler-forme og placeret den ovenpå kagen. Derudover ligger der lidt mandler med chokolade samt friske hindbær 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaffe/kakaokugler