Quinoasalat med spicy kikærter og gulerod - krydrede og lækker salat

Kikærtepandekager med blåbær – fantastiske nemme og sunde pandekager

Lækre luftige og ikke mindst smagfulde pandekager, som jeg er 100 på de fleste i familien vil synes om. Jeg har serveret dem til flere forskellige og begejstringen har været store hele vejen rundt. Jeg må indrømme, at pandekager lavet på kikærter og hytteost og smagt til med enten banan, vanilje, kanel, kakao eller lignende fungerer upåklageligt.

SUNDE PANDEKAGER MED FRISKE BLÅBÆR

Jeg har efterhånden testet en del opskrifter med kikærter og det slår aldrig fejl. Kikærter er bare en helt eminent råvare at bage kager med, selvom det måske lyder lidt specielt, så tro mig – det smager fantastisk! I disse pandekager har jeg tilføjet lidt vanilje og friske blåbær, som både giver en skøn smag og ikke mindst farve til pandekagerne. Det ser jo bare lækkert og indbydende ud.

Pandekagerne kan spises på alle tider af døgnet. Eksempelvis til morgenmad med en god portion græsk yoghurt eller skyr samt nødder, friske blåbær og måske lidt sirup. Men de kan også sagtens spises som de er til eftermiddagssnack, hvis den søde tand skulle melde sig. Derudover kan man selvfølgelig også servere dem til dessert med lidt is, mascarpone, flødeskum eller lignende.

Der ligger i forvejen en del forskellige opskrifter på pandekager på bloggen; pandekager med æble og kanelbanan/havregrynspandekager, banan/squash pandekager, banan/kakaopandekager, havregrødspandekager, pandekager med ricotta og vanilje, pandekager med ricotta og banan og ikke mindst pandekager lavet på kikærter med banan.

OPSKRIFT 5-6 stk.

Ingredienser

170g hytteost

100g kogte kikærter

2 små æg (den ene kan erstattes af 40g æggehvider)

2 tsk. husk

10g havregryn

10-15 dråber flydende sødemiddel

1 tsk. vanilje

1 tsk. bagepulver

60-70g blåbær

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at blende hytteost, æg og kikærter til en lind masse. Tilføj derefter husk, havregryn, bagepulver, sødemiddel og vanilje og blend til en homogen masse.
  2. Kom de friske blåbær i dejen og og vendt dem godt rundt.
  3. Steg pandekagerne på en middel varm pande i lidt kokosolie eller smør og giv dem 2 minutter på hver side.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med spicy kikærter og gulerod - krydrede og lækker salat