Snickerskugler vendt i chokolade

Fastelavnsboller med hindbærcreme

Her får I endnu en opskrift på lækre fastelavnsboller. Denne gang er de igen lavet på vandbakkelser, da det er den mest kalorielette måde at lave fyldte fastelavnsboller og så smager det utrolig godt.

FASTELAVNSBOLLER MED HINDBÆRSKUM

Disse fastelavnsboller består af ganske få ingredienser, da de ‘bare’ er fyldt med den lækreste hindbærskum og en god skefuld hindbærpuré. I kan også sagtens tilføje en skefuld vaniljecreme, hvis I lyster det. Pist… Jeg har prøvet og det fungerer ret godt.

Jeg har givet lidt frosne hindbær et hurtigt opkog med vanilje, men I kan eventuelt skifte det ud med hindbærmarmelade, hvis det skal gå lidt hurtigt. Bryder I jer ikke om hindbær, kan I i stedet bruge syltetøj med solbær eller en anden slags bær. Jeg har ikke prøvet, men jeg er sikker på, at I også kan vende ting som lemoncurd, nutella eller lignende i den pisket flødeskum.

På bloggen ligger i forvejen et par opskrifter på fastelavnsboller. Eksempelvis fyldte vandbakkelser med vaniljecreme, konditorcreme og hindbærmarmelade, vandbakkelser med chokoladecreme, helt almindelige gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce og ikke mindst glutenfri gammeldags fastelavnsboller

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Vandbakkelser

3 dl vand

150g smør

150g hvedemel

2 spsk. multisød, 1 tsk. florøsd eller 1/2 tsk. flydende sødemiddel

5 æg

 

Fyld

250g frosne hindbær

1 spsk. vaniljepulver, sukker eller pasta

2 spsk. florsød eller multisød eller 1/2 tsk. flydende sødemiddel

5 dl cremefine 19%

 

Fremgangsmåde

  1. Starte med at giv de frosne hindbær et hurtigt opkog sammen med vanilje og sødemiddel. Lad efterfølgende massen køle helt af. Lav hindbærmassen til ‘pure’ ved at mas hindbærrene med en gaffel eller brug en stavblender.
  2. Nu kan I gå I gang med vandbakkelserne. Bring vand og smør i kog. Når smørret er smeltet, tilsættes mel og sødemiddel på en gang. Rør kraftigt rundt i massen til dejen slipper gryden.
  3. Tag gryden af varmen og lad dejen køle af i 10-15 minutter.
  4. Tilsæt 1 æg af gangen og rør rigtig godt rundt i dejen med en grydeske. Det er vigtigt at dejen røres sammen før et nyt æg tilsættes. Dejen skal være klistret, men stadig hænge sammen.
  5. Kom dejen i en sprøjtepose og tryk 12 toppe ud. Husk at de hæver meget op, så der skal være ret meget mellemrum mellem hver.
  6. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 30 minutter. I må ikke åbne ovnen før de 30 minutter er gået, ellers risikerer I at vandbakkelserne falder sammen. Lad dem køle helt af på en rist.
  7. Pisk cremefine til en fast skum, vend 5-6 spsk. af den afkølet hindbærpure i skummet og kom det på en sprøjtepose.
  8. Skær vandbakkelserne over, placer en lille klat hindbærpure i bunden, sprøjt hindbærcremen rundt på hele bunden og kom låget på. Top kagerne med lidt glasur og nyd.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snickerskugler vendt i chokolade