Kanelbrød med remonce og vaniljecreme – uden tilsat sukker
Vejret er ikke noget at skrive hjem om, det blæser jo som en halv pelikan, og er da slet ikke til at gå i. Så det er da et fantastisk godt tidspunkt at smutte i køkkenet på og bage et lækkert kanelbrød.
SVAMPET KANELBRØD
Her får I opskriften på et virkelig lækkert kanelbrød, hvor jeg har brugt lidt grahamsmel i dejen, for at tilføje lidt ekstra fiber, men det kan sagtens udskiftet med hvedemel. Derudover er der ikke tilføjet sukker til opskriften, selvom der er både remonce og vaniljecreme i brødet. Jeg synes det smager skønt med vaniljecreme i, men det kan sagtens undlades. Dog vil jeg foreslå at smøre et lag smør på den udrullet dej, inden I smør remonce på, og ellers bare følge opskriften.
Brøden smager fantastisk med et lille lag smør på, men kan også sagtens spises uden. Derudover kan man toppe brødet med glasur, hvis man lyster.
Lignende opskrifter: Kanelsnegle, almindelig kanelsnegle, kanelsnurrer, glutenfri kanelsnegle, kanelsnegle lavet på skyr, kanelkage og kanelstang.
OPSKRIFT 10 skiver
Ingredienser
Dej
20g gær
1 dl mælk
1 æg
ca. 145g hvedemel
65g grahamsmel
20g perfect fit (kan erstattes af anden sødemiddel)
0,5 tsk. kardemomme
1 tsk. vanilje
Remonce
150g dadler
30g Easis gold
2 spsk vand
2 spsk kanel
Vaniljecreme
1 æggeblommer
1dl mælk
1 spsk. majsstivelse
1 spsk. vanilla paste eller vaniljepulver
10 dråber flydende sødemiddel
Fremgangsmåde
- Start med at lave vaniljecremen. Kom æggeblommer, vanilje, mælk, majsstivelse og sødemiddel i en lille kasserolle. Varm det op ved middelvarme og pisk til cremen er blevet tyk. Kom vaniljecremen i en skål, dæk den til med film og kom skålen på køl i minimum 3 timer.
- Lav dejen ved at lune mælken, kom den i en skål og udblød gæren deri. Tilføj æg, perfect fit, vanilje og kardemomme og rør godt sammen. Tilføj alt melet og rør dejen på køkkenmaskinen i 5-10 minutter og lad dejen hæve 1 time.
- Mens dejen hæver, laver I remoncen. Kom dadler, kanel, Easis gold og vand i en blender og blend til en lind masse.
- Rul dejen ud til et rektangel, smør remonce over hele fladen, derefter vaniljecremen og rul den på den lange led til en stor roulade.
- Skær rouladen i tynde skiver, rul hver skive lidt flade med en kagerulle og placer dem i en rugbrødsform på ca. 20-22cm. I kan evt. stille formen på højkant og læg skiver ovenpå hinanden.
- Stil formen (normalt) på køkkenbordet, kom et viskestykke over og lad den hæve 30 minutter. Pensl derefter dejen med æg og bag brødet ved 200 grader i ca. 18 minutter.
- Lad kanelbrødet køle lidt af og nyd.
Ingen kommentarer endnu