Amerikanske kærnemælkspandekager

Findes der en bedre måde at starte dagen på end med pandekager – jeg tror det næppe. Jeg elsker morgenmad, det er virkelig mit yndlingsmåltid, og jeg må indrømme, at jeg foretrækker sød morgenmad. Jeg vil langt hellere have pandekager end røræg, bacon og pølser. Så disse nemme pandekager er lige noget for mig.
AMERIKANSKE PANDEKAGER
Det hænder at jeg indimellem står med en sjat kærnemælk, som jeg ikke lige skal bruge til noget, hvis jeg eksempelvis har bagt ‘den du ved nok-kage’, koldhævede kærnemælksboller, bløde kærnemælksboller, kanelkage eller æbleskiver til jul, og så ved jeg aldrig, hvad jeg skal bruge den resterende kærnemælk til. Men nu er det problem løst, for fremadrettet vil jeg bikse en portion af disse kærnemælkspandekager frem. De kan toppes med alverdens ting og fungerer også godt som dessert.
OPSKRIFT 6 stk.
Ingredienser
1,5dl kærnemælk
1 æg
85g hvedemel
30g havregryn
2 tsk. multisød eller sukker
0,5 tsk natron
0,5 tsk bagepulver
Lidt vanilje + salt
Fremgangsmåde
- Start med at dele ægget i blomme og hvider. Kom æggeblommen i en skål med kærnemælk og rør det godt sammen.
- Kom havregryn (eventuelt blendet), hvedemel, sukker, natron, bagepulver og vanilje i skålen og pisk/rør det til en ensartet masse.
- I en anden skål pisker I hviderne stive og vender dem meget forsigtigt i dejen.
- Find en pande frem, kom lidt smør eller olie på og steg pandekagerne gyldne og lækre. Top med friske blåbær og enten almindelig- eller karamelsirup.
Ingen kommentarer endnu