Madplan uge 5

Semlor med Dulce De Leche og chokolademousse

Lavet i samarbejde med Tørsleffs

Her får I opskriften på en lidt anderledes version af den svenske fastelavnsbolle Semlor, som normalt er med en mandelmasse og flødeskum. Disse lækre saftige kardemommeboller har jeg fyldt med ‘Dulce De Leche‘ fra Tørsleffs samt deres chokolademousse, som jeg har vendt med flødeskum, så den bliver ekstra luftig og cremet. Det er en helt igennem fantastisk kombination. De er dog lidt ‘tunge’, men de smager skønt og er samtidig nemme at lave – det eneste som tager tid er bollerne.

Lignende opskrifter: Semlor, gammeldags fastelavnsboller med marcipanremonce, vaniljecreme og syltetøj, gammeldags fastelavnsboller med marcipanremonce og nougat, gammeldags fastelavnsboller med remonce, syltetøj og vaniljecreme samt gammeldags fastelavnsboller med chokolade og marcipan. Derudover ligger der 3 versioner af fastelavnsboller på vandbakkelser med henholdsvis chokolademousse, hindbærmousse og konditorcreme og syltetøj.

OPSKRIFT 12 stk.

Ingredienser

Dej

25g gær

ca. 375g hvedemel

1,5 dl kold letmælk

2 æg

150g smør

1 tsk. kardemomme

2 spsk. sukker

Knivspids salt

 

Chokolademousse

1 pose Tørsleffs chokoladecreme

2,5dl letmælk

3dl piskefløde

1 spsk. kakaopulver

 

Øvrigt

12 spsk. Dulce de Leche

Lidt flormelis

 

Fremgangsmåder

  1. Start med at tage smørret ud af køleskabet.
  2. Lav dejen ved at udbløde gær i den kolde mælk. Tilsæt æg, kardemomme, sukker, salt og hvedemel og kør dejen på køkkenmaskinen i 5-6 minutter.
  3. Tilføj den stadig lidt kolde smør i små tern og kør dejen yderligere 6-7 minutter på maskinen.
  4. Dæk dejen til med film og et viskestykke og lad den hæve 1 timer på køkkenbordet.
  5. Lav imens chokolademoussen som anvist på pakken. Pisk fløden til let skum og vend den med chokolademoussen. Kom moussen på sprøjtepose og stil på køl til bollerne skal samles.
  6. Del dejen i 12 lige store dele, tril dem runde, kom dem på et stykke bagepapir og lad dem hæve 1 time.
  7. Pensl bollerne med et sammenpisket æg og bag dem i en 200 grader forvarm ovn i 12-13 minutter. Lad dem efterfølgende køle af på en rist.
  8. Klip toppen af bollerne, tage en del af indmaden ud og kom 1 skefuld Dulce De Leche i bunden af hver bolle. Sprøjt moussen på. Kom låget på bollerne og top med flormelis og evt. lidt Tørsleffs kakaodrys.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 5