Bananchokoladekage med chokolade ganache
Der ligger efterhånden en del opskrifter på forskellige slags banankager på bloggen, men bananer fungerer også helt perfekt i bagværk og giver de lækreste svampede kager – det er utrolig svært at ødelægge en banankage.
BANANKAGE MED CHOKOLADE
Denne banankage er smagt til med både chokolade og kakaopulver og er samtidig toppet med en skøn chokolade ganache-lignende topping. Den er utrolig nem at lave og kombinationen af de søde bananer og den mørke, lidt bitre, chokolade fungerer upåklageligt. Jeg valgte at komme lidt hakket chokolade i dejen, men det kan I sagtens undlade, og I kan i princippet også undlade ganachen, hvis I vil have kagen helt plain, men det smager altså godt med et lille lag ganache.
Lignende opskrifter: Rugbrødsbananbrød, bananmuffins med marcipan, kikærte/banankage, banankage med karamelliseret bananer, karamelliseret banankage med kokostopping, chokolade/bananbrød og grove bananbidder.
OPSKRIFT 16 stk.
Ingredienser
3 bananer
3 æg
3 spsk. fiber sirup eller alm. sirup
1 dl mælk
115g havregryn
3 spsk. kakao
50g grofthakket mørk chokolade
Lidt flydende sødemiddel
Chokolade ganache
80g mørk chokolade
2 spsk. kakaopulver
3 spsk. mælk
Fremgangsmåde
- Mas bananerne med en gaffel og rør dem sammen med æg og mælk. Tilføj havregryn, kakaopulver, sirup, bagepulver og smag til med lidt flydende sødemiddel.
- Hak chokoladen og vend den i dejen.
- Kom dejen i en form på 24×24 cm, bag kagen ved 200 grader i ca. 22 minutter og lad den køle helt af.
- Lav chokolade ganachen ved at smelte chokoladen i en mikroovn og rør derefter kakaopulver og mælk i chokoladen. Smør den over kagen og server.
Ingen kommentarer endnu