Græske kyllingelår med tzatziki og ris

Madplan uge 19

Endnu en uge lakker mod ende, eller weekenden er selvfølgelig først lige gået i gang, men det er i hvert fald blevet tid til næste uges madplan. Jeg er en smule i tvivl, om vejret er med os i næste uge, så derfor har jeg kun tilføjet en enkelt dag hvor den står på grillmad, men bliver der høj solskin, så kan I jo altid selv tilføje en ekstra dag med grillmad.

Udover den ene enkelte dag med grillmad, så består næste uges madplan af en god gang blandet lækkerier som eksempelvis en skøn italiensk pastaret med kylling i en citronsauce, en tærte fyldt med laks og broccoli, kylling i kokos, pitabrød med lækkert fyld og meget mere.

Madplan uge 19

Mandag: Chicken Piccata

Tirsdag: Kylling i kokos

Onsdag: Stegt laks med asparges, forårsløg og agurkedressing

Torsdag: Tærte med laks og broccoli

Fredag: Grillmad

Lørdag: Indiske kyllingelår

Søndag: Pitabrød

Mandag står den på en vaskeægte italienske ret kaldet ‘Chicken Piccata’. Den består i alt sin enkelthed af kylling, kapers, citron, svampe, løg og lidt frisk pasta. Køber I ekstra kyllingefileter om mandagen, kan I bruge resten om tirsdagen til at lave kylling i kokos med svampe, broccoli og rød karrypasta – det smager skønt.

Onsdag kan I købe en god portion laks, så I om onsdagen kan lave en af mine yndlingsretter nemlig stegt laks med asparges, forårsløg og agurkedressing. Den anden portion laks kan I bruge til at lave tærte med laks og broccoli om torsdagen. I denne tærteopskrift kan jeg lavet en grov bund, men her kan I finde en opskrift på en blomkålsbund, hvis I er mere til det.

Fredag kunne det være lækkert med lidt grillmad. I kan eventuelt smide et par hakkebøffer, koteletter, spyd eller pølser på grillen og eksempelvis servere almindelig kartoffelsalat, kartoffelsalat med dild, radiser og bønner, kartoffelsalat med asparges og persille, quinoasalat med stegt ost eller måske en bulgursalat med spidskål og basilikum. Derudover kan I servere en slags dyppelse til i form af eksempelvis tzatziki, ærtemos med mandler og hvidløg eller bønnedip.

Lørdag kan I lave denne skønne ret, som jeg har valgt at kalde indiske kyllingelår. Den består af kyllingeoverlår som ligger en en krydrede indisk-inspireret sauce med en masse grøntsager og med ris og brød til. Søndag kan I lave pitabrød og fylde dem med falafler, pulled chicken og coleslaw, tunsalat, kyllingesalat eller måske bare blandet salat og skinkestrimler.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græske kyllingelår med tzatziki og ris