Marcipan og nougat konfekt med cornflakes

Madplan uge 52

Så er der efterhånden ikke mere end et lille døgns tid til det er juleaften. Selvom mange af os allerede ved, hvad vi skal lave og spise de næste par dage, og måske ikke har næste uges madplan i tankerne, så får I her madplanen for årets sidste uge. Lørdag er det nytårsaften, så derfor får I lidt blande ideer til menuen. Da det jo er 1. januar på søndag og den for mange af os står på tømmermændsmad, så får I også et par ideer til det. Derudover består madplanen blandt andet af spicy boller i karry og wok med tigerrejer. Jeg håber I kan finde lidt inspiration.

Madplan uge 52

Mandag: Stegte nudler med hakket kylling og grøntsager

Tirsdag: Spicy boller i karry

Onsdag: Tigerrejer i cremet chilisauce

Torsdag: Wok med tigerrejer og grøntsager

Fredag: Pastasalat med kylling

Lørdag: Nytårsmenu

Søndag: Tømmermændsmad

Mandag kan I købe ekstra hakket kylling, så I af den ene del kan lave wok med hakket kylling, grøntsager og nudler. Af den anden del kan I lave spicy boller i karry. Onsdag kan I købe en stor portion tigerrejer, så I af den ene del kan lave tigerrejer i cremet chilisauce, af den anden del kan I torsdag lave wok med tigerrejer og en masse grøntsager. Fredag står den på pastasalat med kylling og grøntsager.

På lørdag er det nytårsaften og den står på lækker mad – i hvert fald hos os 🙂 Her får I et par ideer til nytårsmenuen. Til forret kan I lave rørt tatar med estragonmayo, kammuslinger med blomkålspure, pankopaneret kyllingestykker med chilimayo eller perlebygsotto med mørksej. Til hovedret kan I eksempelvis lave en stor oksefilet i sous vide, hvortil I kan servere pommes frittes, pommes Anna, knuste kartofler eller hasselback kartofler. En god salat som tomatsalat, kålsalat med saltet mandler, sprød salat med avocado, æble og parmesandressing eller cremet broccolisalat og bearnaisecreme er også lækkert at servere til. Dertil kan I også lave et foccaciabrød eller ciabattaflute.

En dessert hører sig jo også til, og her kan I eksempelvis lave brownie, hvortil I kan servere vaniljeis eller I kan toppe den med chokolademousse. Ellers kan I lave blondie med hvid chokolademousse, toffifeetærte, brownie med bærmousse, brownie med chokolademousse, marcipankage med chokolademousse, pavlova med konditorcreme, banoffee pie, chokoladetærte med karamel og ganache eller marcipankage med karamel, krokant og mousse.

Søndag den 1. januar må være den ultimative dag, hvor man spiser tømmermændsmad og her har jeg et par ideer: Tortillapizza med kartofler og mascarpone, sweet potato nachos med kylling, skyrdejspizza, koldhævede pizza, halv grillkylling med pommes, burger hvor I kan bage jeres egne burgerboller eller quesadillas.

Jeg håber I alle har haft en dejlig jul.. og at I må få et godt nytår!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcipan og nougat konfekt med cornflakes